Nederlandse ambassade in Buenos Aires, Argentinië

De Ambassadeur

Op deze pagina:

Welkomstwoord

U bevindt zich op de website van de Nederlandse Ambassade in Buenos Aires. Dat is mooi, want dat betekent dat u geïnteresseerd bent in het werk van deze ambassade in Argentinië, Uruguay en Paraguay.

Op 15 oktober 2014 ben ik in Buenos Aires aangekomen om als ambassadeur het Koninkrijk der Nederlanden in Argentinië te vertegenwoordigen. Beide landen hebben al sinds 1825 zeer goede vriendschappelijke relaties en ik ben blij en trots om aan de versterking daarvan een bijdrage te mogen leveren.  

Samen met het enthousiaste en zeer gemotiveerde team van de Nederlandse ambassade werken we aan het versterken van de economische- en handelsrelaties tussen Nederland en Argentinië met veel aandacht voor de landbouw, daarbij gesteund door allerlei initiatieven op het gebied van pers en cultuur. Daarnaast zet de ambassade zich in voor mensenrechten en wordt internationale samenwerking gestimuleerd. Er wonen veel Nederlanders in Argentinië en steeds meer toeristen en zakenlieden bezoeken dit prachtige en uitgestrekte land; daar waar nodig zal de ambassade hen consulair ondersteunen.

Ditzelfde geldt ook voor Uruguay en Paraguay, waar de Nederlandse gemeenschap en het bedrijfsleven op de aandacht en inzet van de ambassade kunnen rekenen.

Op deze website vindt u uitgebreide informatie over de staf en activiteiten van deze ambassade en nuttige informatie van het Ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag. Voor actuele ontwikkelingen in Argentinië, Uruguay en Paraguay kunt u ons ook volgen op Facebook, LinkedIn en Twitter. Graag nodig ik u uit om deze media te gebruiken om uw ervaringen en opmerkingen met ons te delen.

Veel dank voor uw bezoek,

Martin de la Beij

Ambassadeur